Hogyan Kérd, azt amit igazán szeretnél - Vona Kitti

Hogyan Kérd, azt amit igazán szeretnél

Nem egyértelműen fejezed ki magad, mikor a pároddal, vagy házastársaddal beszélsz? A legtöbb beszélgetés egy megoldatlan vitába fullad, és olyan, mintha egyáltalán nem jutnátok egyről a kettőre? Félelmetes számodra egyenesen kifejezni az érzéseidet?

Ahhoz, hogy könnyebbé váljon számodra a randizás, vagy a párkapcsolatban élés elengedhetetlen, hogy megtanuld magad egyértelműen kifejezni. Ideje nyitottabbá válnod, és kifejezned, amit igazán akarsz a kapcsolataidban!

Legyünk őszinték: a nők hajlamosak arra, hogy indirekt módon fejezzék ki magukat, vagy körülményesen kommunikáljanak. Ha úgy gondolod, hogy ez nem igaz, akkor íme egy pár példa:

 • Mi van akkor, ha a „Nem, még nem szeretnék gyereket” valójában azt jelenti, hogy: „Támogatsz majd engem, ahogy meghódítom a világot?”
 • Mi van akkor, ha a „Túl fáradt vagyok” egy kód arra, hogy „A szexuális életünk unalmas, mi más is lehetséges még?”
 • Mi van akkor, ha a „Nem kedvelem a barátaidat” mögött az rejlik, hogy „Az életem nem elég izgalmas számomra, és a barátaid erre emlékeztetnek engem”?

A legtöbb ilyen indirekt állítás mögött valójában az ítélkezéstől való félelem bújik meg, illetve a következtetések, amik miatt félünk valamit a nevén nevezni.

Ha nyitottá válunk, és egyértelműen kommunikálunk, az kellő önbizalmat nyújt ahhoz, hogy olyan kapcsolatokat alakítsunk ki, melyekben megengedhetjük magunknak, hogy igazán azok legyünk, akik valójában vagyunk az életünkben. Ezek által a beszélgetések által meghívjuk magunkat a saját életünkbe. Mi van akkor, ha eddig saját életedet perifériáján éltél és a beszélgetéseid ezt tükrözik vissza?

A változás az őszinteséggel kezdődik: mikor felteszed azokat a kérdéseket, amiket nem szeretnél. Tudod azokat a kérdéseket, melyeket nem teszel fel, mert ha feltennéd, akkor meg kellene változtatnod az életedet utána.

Ebben az az igazán izgalmas, hogy a sok ellenállás alatt, valójában igazán változtatni akarsz, hiszen különben nem olvasnád ezt itt és most!

Íme öt kérdés, amit feltehetsz magadnak. Nem biztos, hogy egyből jönnek rá a válaszok, de ha felteszed őket újra, és újra, a jövő sugallatai elkezdenek beszélni hozzád! (És a párod is, egy egészen más minőségben!)

 1. Mit szeretnék igazából?
 2. Mi lehetnék, vagy mit kéne máshogy csinálnom ahhoz, hogy a jelenlegi helyzetem megváltozzon?
 3. Mit titulálok rossznak, ami valójában nem az?
 4. Mit gondolok jónak, ami valójában nem az?
 5. Mi működne számomra valójában ebben a helyzetben?

Lehet, hogy azért nem kommunikálsz nyíltan, mert olyan párt választottál, akit „meg kell javítani”, és ilyen módon próbálod motiválni, anélkül, hogy ő ezzel tisztában lenne. Lehet azért, mert sosem tanultad meg, hogyan fejezd ki valódi vágyaidat, hogy felvértezd magad arra az eshetőségre, hogy nem kapod majd meg. Lehet, hogy próbálsz alázatos kislányként viselkedni, mikor valójában egy Harcos Amazon vagy.

A „miértek” nem számítanak, csak ha arra invitálnak, hogy döntsd másképpen.

Amint elkezded a döntéseidet saját magadért hozni, és a világ többi részét is figyelembe veszed ezekben a választásokban, azonnal új lehetőségeket teremtesz meg kapcsolataidban és az életedben.

 • Mi van akkor, ha képes vagy meghódítani a világot önmagad által?
 • Milyen új beszélgetéseket teremthetsz, melyeket a lehetőségek terébe léptetnek?
 • Kit tudsz beinvitálni ezekbe a beszélgetésekbe, aki igazán ki képes terjeszteni a lehetőségeid határait?

Az, hogy mindenki mást is figyelembe veszel, nem egyenlő azzal, hogy saját magadat rakod leghátulra. Valójában azt jelenti, hogy figyelembe veszel mindenkit SAJÁT MAGADAT is beleértve. Minél jobban figyelembe veszed önmagad, annál kevésbé jön majd a késztetés, hogy maszkot viselj, és elrejtsd valódi vágyaidat. Ez minden kapcsolatodra vonatkozik, nem csupán a szerelmi kapcsolatokra!

Elérkezett most már az ideje annak, hogy elengedd a hazugságokat, amik limitálnak, és bevetted őket, és végre azokat a kérdéseket tedd fel, melyek kiterjesztik lehetőségeid számát?

Forrás: https://garymdouglas.com/how-to-ask-for-what-you-truly-want
Cikk íródott angolul: 2016. december 17.
Cikket fordította: Vona Kitti

Aktuális programok: http://vonakitti.com/aktualis-programok/