4 eszköz a stresszmentes vállalkozásért - Vona Kitti

4 eszköz a stresszmentes vállalkozásért

Milyen lenne valójában, egy igazán stresszmentes vállalkozás?

Mit kell tenni valójában ahhoz, hogy vállalkozásunk tényleg stresszmentessé váljon?

Amikor Simone Milasas, a Joy of Business írónője feltette ezt a kérdés Gary Douglasnek, az Access Consciousness alapítójának, a következő választ kapta: „Folyamatosan kérdésben kell maradnunk, úgy lehet csupán működőképes.”

Mit is jelent tehát valójában az, hogy „kérdésben vagyunk a vállalkozásunkkal kapcsolatban”, és hogy iktassuk ki belőle a stresszt? A legtöbb embernek rengeteg döntése és következtetése van azzal kapcsolatosan, hogy a vállalkozások komolyak és stresszesek, és így meg sem engedik maguknak a lehetőséget, hogy egy vállalkozás lehet könnyed és stresszmentes is akár. Nem lelik örömüket a vállalkozásukban, nem is tesznek fel kérdéseket vele kapcsolatosan, hiszen elhatározták, hogy ez nem lehetséges! Azt feltételezik, hogy a komolyság a helyes, és ennek így is kell lennie.

„ÚGY DÖNTÖTTÉL, HOGY A VALÓSÁGODNAK KOMOLYNAK ÉS STRESSZESNEK KELL LENNIE?”

Hány területen döntötted el, hogy komolynak kell lenned neked is, és a vállalkozásodnak is? Kérdésben lenni a vállalkozásoddal kapcsolatosan azt jelenti, hogy sosem vonsz le következtetéseket, döntéseket, és nem ítélkezel semmivel kapcsolatosan. Soha! Ehhez pedig hozzátartozik, hogy feladod a nézőpontot, miszerint a vállalkozásnak muszáj komolynak és stresszesnek lennie.

Hallottad már azt a mondást, hogy „a nézőpontod teremti a valóságodat, és nem pedig a valóságod a nézőpontodat”? Amikor döntéseket hozol és definiálod, hogy merre tartasz, és annak, hogyan is kell majd kinéznie, akkor minden véletlenszerűséget, és lehetőséget kiiktatsz, amik megjelenhetnének a számodra. Kiiktatod az örömöt, a szórakozást, a könnyedséget, és a kreativitást, melyek vállalkozásod részei lehetnének. Ha nem határoznád el, és ítélnéd úgy, hogy vállalkozásodnak komolynak és stresszesnek kéne lennie, milyen más lehetőségek bukkanhatnának fel?

Hogyan nézne ki, egy stresszmentes vállalkozás? Hogyan kell ehhez változnod, és mit kéne másképpen csinálnod?

  1. Ismerd fel, hogy valójában olyan, hogy rossz választás nem létezik. Minden döntés melyet meghozol új lehetőségeket teremt, és egy olyan tudatossággal ruház fel, mely elvezet helyekre, ahová mások nem juthatnak el. Mit választanál, ha tudnád, hogy nem tudsz elbukni?
  2. Felejtsd el, hogy a kudarc valódi. A valóságban, minden „kudarc” tudatosságot generál, ami hozzáad az életedhez, ha nem ítéled el. Csupán egy pont, ahol megkérdezheted: Mi más is lehetséges még?
  3. Kérdezz a kíváncsiság és szórakozás teréből, ne pedig komolyságból. Milyen lenne, ha akár csak egy napra, nem vennéd túl komolyan a vállalkozásodat? Mi történne, ha megkérdeznéd: „Mi az, amit számomra a legjobb móka megteremteni?”
  4. Tudd, hogy a stresszmentesség csupán egy választás. A siker egy választás. A pénz egy választás. A legtöbb ember nagyon- nagyon nem szereti hallani ezeket. Jobban szeretik elhinni, hogy a nézőpontjukat lehetetlen megváltoztatni.

Hogyan tudnál megszabadulni jelenlegi nézőpontjaidtól, megváltoztatni őket, és egy új nézőpontot létrehozni?

!!!Kérdezz még többet!!!

Add fel az olyan kérdések feltevését, amikre tudod a választ (az ilyen kérdések nem valódi kérdések, hanem inkább következtetések és állítások kérdőjelekkel a végükön), és inkább kérdezz úgy, hogy még több ajtó kinyíljon új lehetőségek felé, és olyan tudatossághoz férj hozzá, amit nem tudsz előre kitalálni, vagy elképzelni se.

Mi más is lehetséges még, amire sosem gondoltam?

Hogyan lehetne ennél is jobb?

Mi helyes velem és vállalkozásommal kapcsolatosan, amit nem értek?

Mit lenne öröm és szórakozás ma megteremteni vállalkozásommal?

Mit tudok a vállalkozásomról, amit eddig nem voltam hajlandó tudomásul venni, és ha megtenném, akkor megjelenhetne számomra sikeres vállalkozásom teljes és tökéletes könnyedséggel?

Mire vagyok képes, amire még sosem gondoltam, és ami lehetővé tenné, hogy én legyen a bolygón a legsikeresebb vállalkozó?

 

Forrás: http://access-consciousness-blog.com/2015/04/4-tools-to-have-a-stress-free-business/

Fordította: Vona Kitti

Ha szeretnél többet tudni a pénzről és nem voltál még Access 4 napos Alapozó kurzuson szívből tudom ajánlani. Többet itt tudsz olvasni róla:

http://vonakitti.com/access-alapozo/