INDIA - 2019. szeptember 23 - október 11. - Jóga & Tradíció - Vona Kitti

INDIA – 2019. szeptember 23 – október 11. – Jóga & Tradíció

 

INDIAI ZARÁNDOKÚT ÉS ELVONULÁS 
2019. szeptember 23 – október 11. 
…jóga, tradíció, meditáció, történelem, építészet, ízek, kalandok, élmények…
Jelentkezés: vonakitti@gmail.com vagy 06704155798

 

Először 5 éve voltam Indiában és szerelem lett elsőre. Azóta még 5x megismételtem az utazásom és bejártam egész Indiát. Északtól egészen le délig minden zegzugát. Mindig kérdezik, hogy: Mi az, amiért visszatérek Indiába? Persze talán erre a legnehezebb válaszolni, és igazán szavakba önteni se lehet, azt, ahogyan egy más világ rabul ejti az ember szívét.

Van egy mondás: “I lost my heart in Vrindavan.” – “Elhagytam a szívem Vrindavanban.” 

Ez velem pontosan így történt. Egy teljesen más kultúra, más emberek, más környezet fogad Indiában. Ennek a világnak a totális inverze India. India lelkiségében erős. Kedvesek és nyitottak az emberek. Nagyon családcentrikusak. Nincs semmijük ezért pont a lelki dolgok kerültek középpontba náluk. Ők nem az anyagi világukat “etetik”, hanem a lelki világukat táplálják.

Egyik világ sem jobb vagy rosszabb. Mindkét világnak megvannak az előnyei és a kihívásai. De ha éltél itt és megtapasztalod, ami Indiában van, akkor igazán kerek lesz számodra is a világ, és sokkal értékesebb lesz minden, amid itt van.

Így erre a kalandra hívlak téged is! A kiteljesedés kalandjára!

Teljesítsd ki az életed egy másik világ megtapasztalásával miközben bejárjuk India legfőbb zarándokhelyeit, jógázunk, meditálunk, tanulunk filozófiát és mindent, amit Indiáról tudni szeretnél.

Itt nem turista leszel!

Bevezetünk és megmutatjuk az igazi Indiát és nem adjuk fel az európai kényelmet sem közben.  Lélegzetelállító helyeket járunk majd be és biztosan belopja a te szívedbe is India magát!

Ha valaha is tervezted, hogy ellátogatnál Indiába most van itt az idő! India változik folyamatosan. A társadalom 70%-a fiatal, akiket már a farmer is az IPhone jobban mozgat, mint fenntartani a templomokat. Most még láthatod az igazi Indiát, a száris hölgyeket az utcán, az állatokat aludni az út mentén, az utcai árusokat és sok mást.

Az utazást Szabó Szilviával szervezzük, aki gyakorlott indiai utazó és visz csoportokat is rendszeresen Indiába. Nagyon sokszínű személyiség, aki mélységeiben jártas a tradicionális jógában, ayurvédában, védikus filozófiában. Számomra különösen tisztelt személy, aki végtelenül kedves, életvidám és nagyon stabil személy. Biztosan ti is nagyon fogjátok kedvelni őt, ahogy én is.

Fogadjátok tőle sok szeretettel bemutatkozását (http://inboundjoga.hu/):

Szabó Szilvia vagyok, a lelki nevem Jógamájá.  Végzetségeim tanár, hindu teológus, mozgásterapeuta és ájurvéda tanácsadó.  Húsz éve kezdtem az ázsiai kultúrát tanulmányozni, Indiába 12 évvel ezelőtt utaztam először, ez az utazás pecsételte meg kutatásaim fő irányát. Öt éve kezdtem csoportokat is vinni Indiába, mellyel célom India ősi kulturájának bemutatása, és megőrzése. Ezt fogadtam meg Mesteremnek, amikor 2012-ben tanítványának fogadott. Itthon egy jógaiskolát vezetek és védikus filozófiát tanítok több oktatási központban.

És írt nekünk egy kis rövid összefoglalást a jógakurzusról, amint részt tudtok venni a vezetésével az út során:

Az őszi út során a jóga eredeti hagyományvonalának főbb helyszíneit látogatjuk meg. Elméletben és gyakorlatban is szeretném bemutatni a tradícionális gyakorlás gyökereit és alapelveit. A nyugaton alkalmazott jógarendszerek eredetét. Reggelente egy tematikusan felépített gyakorlatsorozattal képet szeretnék adni a jóga teljes rendszeréről. A 2 hetes kurzus során megértjük a jóga eredetét, filozófiai alapjait, irányzatait, és gyakorlatban megtapasztaljuk a jótékony hatásait is.

Jómagam pedig, ha véletlenül találtál volna rá az oldalra Vona Kitti vagyok. Gyerekként kaptam meg az első Bhagavad-gítámat (a hinduizmus szentirata), amit el is olvastam többször is. Aztán a Buddhizmus felé fordultam fiatalon és később újra rámtalált India és a hinduizmus, a sokszínűségével és a bhakti, a szolgálat útjával. Gyermekkorom óta járok lelki úton. 11 évesen kaptam reiki avatást. Civil szakmám szerint informatikus közgazdász vagyok, de évek óta programokat, egyéni kezeléseket tartok már és járom a világot, hogy embereknek segíthessek boldogabb életet élni. Az utazás során Szilvia mellett az leszek, aki bevezet benneteket India rejtelmeibe. Fogok tartani meditációt, relaxációt nektek és néhány védikus filozófia leckét is tőlem fogtok majd hallgatni. Több külföldi utazást szerveztem már az elmúlt években csoportoknak és mindegyik életet átformáló élményeket adott a résztvevőknek! Várlak téged is egy transzformációra Önmagaddal és a Világgal.

A ZARÁNDOKUTUNK ÉS ELVONULÁSUNK ÚTVONALA:
DELHI – VRINDAVAN – AGRA (TAJ MAHAL) – DELHI – AMRITSAR – RISHIKESH – DEHRADUN – DELHI

 

Maximum létszám: 14 fő

Jelentkezés: vonakitti@gmail.com vagy 06704155798

Részvételi díj: 515.000 Ft, mely tartalmazza:
repülőjegy illetékekkel, egyéb transzfereket (vonat, riksázások, taxi, kisbuszozás, hajókázás), utasbiztosítást, szállást, reggeliket a szállásokon illetve Vrindavanban teljes ellátás (5 nap ebéd és vacsora) belépőjegyeket, szervezett programokat, jógakurzust

2 részletben fizetendő:
1. Befizetési sorrendben a helyed lefoglalásáért – átutalással: 250.000 Ft/fő
2. Augusztus 20. – készpénzben: 265.000 Ft/fő
Jelentkezési határidő: március 29. (péntek)
Fontos! Bár a jelentkezési határidő március 29. mivel 14-t tudunk összesen magunkkal vinni ezért csak az előleg befizetésével tudod lefoglalni helyed azaz a helyek már sokkal előbb elfogyhatnak, mint 03. 29.! Jelentkezz mihamarabb! És kérd az előleg befizetéséhez a részleteket!

A díj nem tartalmazza: 
Online e-vízum (bankkártyás fizetés miatt): 70 dollár – ebben tudunk mindenkinek segíteni
Ebédet és vacsorát (12 napon): egy kiadós reggeli után általában 1 nap 1x eszik mindenki, illetve mindenki mást szeretne. Az étkezéseink együtt is lesznek, de mindenki azt eszik így, amit szeretne és amennyit szeretne az étkezések napi költsége a napi vízvásárlással együtt kb. 3.000 Ft/fő (ami lehet 2000 vagy 4000 is étvágytól függően) – étkezésre, ha szánsz a 12 napra kb. 4-50.000 Ft-ot az elég szokott lenni.
– Fakultatív programok (szabadon választható és igénybevehető programok):
Rafting Rishikeshben 5.000 Ft,
Ayurvédikus konzultáció 2000 Ft vagy
Amritsarban ayurvédikus doktorral 50 dollár,
ayurvédikus masszázsok a hotelekben 5-10.000 Ft/alkalom,
Illetve, amit ajándékokra szánsz (ehhez a személyes tapasztalatom, hogy kb. nincs az a pénz, amit ne lehetne elkölteni, mert minden nagyon jó áron van és nagyon szép dolgokat lehet venni)

JELENTKEZÉS ELŐFELTÉTELE

Utazáshoz megfelelő egészségügyi állapot (19 nap egy külföldi országban repülőn, vonaton, hotelekben, napközbeni nagy sétákkal – kérlek a saját és a csoport érdekében is akkor jelentkezz, ha úgy érzed ezt bírja a tested!)

EGYÉB INFORMÁCIÓK

Szállás: 
Különféle szállásokon leszünk, de mindenki 2 személyes szobákban lesz elszállásolva.
Vrindavanban lesz egyedül, hogy egy nagyon szép Ashramban leszünk elszállásolva, ami egy templom vendégháza, szerintem ezt fogjátok a legjobban szeretni. A többi városban hotelekben lesz a szállásunk, ami európaiaknak megfelelő, azaz van melegvíz, légkondi, tiszta környezet. Ez Indiában nem evidens ne gondoljátok! 🙂 De mi szép helyeken leszünk!

Étkezés: 
A reggelik lesznek közösek ugye, de a hotelekben változhat a reggeli felhozatal. India nagy része vegetáriánus azaz nem esznek húst, tojást és halat. Mivel az ebédek és vacsorák szabadon lesznek és a hotelekben is változó lehet a kínálat így az itthoni szokásaidnak megfelelően tudsz majd kint is étkezni.

Időjárás és ruházat: 
Nyári meleg idő lesz kint 30-32 fokokkal. A szent városokban a hölgyeknek illik pólót viselni, de laza itthoni szolidabb nyári ruhák teljesen jók. Feltöltődünk meleggel még az itthoni hideg előtt.

A VÁROSOK, AMIKET MEGLÁTOGATUNK:

VRINDAVAN

Vrindavan az 5000 templom városa. Ahogy megérkezünk Delhibe rögtön elvonulunk a vidéki Indiába. Vrindávan egy indiai viszonylatban kisváros, mely a Yamuna partján fekszik és az egyik legszentebb városa Indiának. Ebben a szellemiségben leszünk itt és kezdjük meg a felfedezésünket. Templomokat fogunk látogatni. Csónakázunk a Yamunán és megnézzük az első esti szertartásunkat is, mely során lámpásokkal, füstölőkkel színesített ceremóniákat csinálnak a Yamuna partján tisztelegve ezzel a szent folyónak. Elkezdünk megismerkedni a hinduizmus sokszínűségével. Meglátogatjuk a híres Loi bazárt és belekóstolunk az indiai ízekbe is. A Vrinda Kunja Ashramban szállunk meg, ami számomra az egyik legmisztikusabb élmény és hely Vrindavanban. És olyan hihetetlenül jó az ashrami konyha, hogy a szakácsnőt mindendenki magával szeretné majd vinni. 🙂

Belekóstolunk az indiai vidéki életbe is egy ayurvédikus tanyán, ahol részt vehettek egyéni konzuláción is és vásárolhattok ayurvédikus készítményeket. Illetve megyünk iskola látogatásra, egy helyi családhoz és a közeli tehénvédelmi központot is megnézzük majd.

 

 

 

 

 

És, amiért Vrindavan igazán szent az maga Krisna és az ő kedvese Rádharáni. Úgy tartják Vrindavanba csak meghívásra mehetnek az emberek. Csak azok jutnak el ebbe a szent városba életük során, akiket maga Rádharáni és Krisna hív meg. Úgyhogy, ha ezt az utat választod ezekkel a szent helyekkel és eljutsz velünk neked már biztosan jó karmád van. 🙂

TAJ MAHAL

A Tádzs Mahal az indiai Agrában, a Yamuna folyó partján található muszlim mauzóleum elnevezése, amely valójában egy teljes épületkomplexumot takar, ennek része maga a fehér márvány síremlék is. Sáh Dzsahán mogul 1632 és 1647 között építtette 1631-ben, gyermekszülésben elhunyt szeretett felesége, Mumtáz Mahal emlékére. Őt is itt helyezték örök nyugalomra.
A Taj Mahal tényleg egy épület komplexum 4 fő kapuval, a hatalmas kerttel, a maga építészeti csodáival, a mecsetekkel igazán különleges hely, és nem véletlenül a világ 7 csodájának egyike. Ez az a hely, amit egyszer látni kell és, aminek egyszer meg kell tapasztalni az energiáját. Az odaadó, halál után is tartó, őszinte, önzetlen, emlékező szeretet energiáját. És annak ellenére, hogy síremlék mégsem a szomorúság, amit itt tapasztal az ember, hanem az élet végtelenségét, hogy valójában nincs halál.

DELHI

Nekem az egyik kedvencem. Másokat lever a víz tőle. Nyüzsgő, sokszínű, hatalmas. Csodás építményekkel teli és mi az egész kellős közepén fogunk lakni, a főbazár mellett természetesen. Annak ellenére viszont nem lesz annyira zajos a környék, és minden egy lépésnyire lesz tőlünk. Fogunk metrózni. Megnézzük Delhi nevezetességeit, mint a Delhi kapu, Vörös erőd, fogunk meditálni együtt a Lótusz templomban, megnézzük Gandhi sírját, a világ egyik csodájának számító sosem rozsdásodó vasoszlopot a Qutab Minárnál és sok más helyet is még. Delhi az igazi varázslat számomra.

AMRITSAR

Amritsar Rishikesh mellett talán a 2. legnagyobb jógazarándokhely. Jellemzően a kundalini jógások szokták meglátogatni ezt a helyet, és elzarándokolni ide.
India több vallási irányzatnak is a bölcsője volt, és innen származik a talán kevésbé ismert Szikhizmus is, amivel meg fogtok kint ismerkedni. Amritsarban áll az Aranytemplom, ami a Szikh vallás fő zarándokhelye és legszentebb temploma, és így lett a kundalini jógások egyik fő zarándokhelye is.
Amritsar is az a hely, amit ha Indiában jársz nem hagyhatsz ki. Ezek a zarándokhelyek és szent helyek pedig nem is kell, hogy tudjuk, hogy hatnak ránk, de áttranszformálják az embert azzal, hogy pusztán ott van az ember ezeken a helyeken.

RISHIKESH

Rishikesh Vrindavan után a 2. kedvenc indai városom. A híres Gangesz India másik szent folyója partján fekszik a Himalája lábánál. Ahogy a dombok között a tengerkék Gangesz csörgedezik 2 híd íveli át azt, és a dobok oldalában rengeteg ház található. Hát ez Rishikesh. Egy újabb szent város és jóga zarándokhely. A jóga igazi őshazája. Aki jógázik és komolyan gondolja, hogy egyszer Indiába jön az ide ellátogat.
Rishikesh a Gangesz eredésétől 60 km-re fekszik így itt még annyira tiszta a víz, hogy lehet benne fürödni. Úgy tartják, aki megmeritkezik és iszik a Gangeszból, mivel szent folyó az elmossa minden karmáját az embernek.
Bejárjuk és megismerjük Rishikesht. Az itt fellelhető templomokat. Részt veszünk itt is esti szertartáson

és ellátogatunk környékbeli helyekre is.

DEHRADUN

Egyik napunkon Rishikeshből kirándulást teszünk Dehradunba egy nagyon különleges városba. Tibetből sok kolostort menekítettek át Indiába a kínai megszállás miatt. Dehradunban van egy fő buddhista zarándokhely (Mindrolling), ahová buddhisták vágynak és igen mi ide is eljutunk! Ez a hely egy más világ. Egy igazi kis tibet. A maga sztúpájával, tibeti szerzeteseivel, imamalmaival és hangulatával, mintha egy teljesen másvilágba csöppennénk. Betekintünk egy kicsit így Tibetbe és a buddhizmusba is.
És kontrasztként betérünk egy indiai plázába is, mint látványosság. Nem viccelek, amikor Indiában vagy szeretnél látni egy indiai plázát. Érdekes élmény tud lenni.

 

HA SZERETNÉL MÉGTÖBB ÉLŐ KÉPET LÁTNI INDIÁRÓL NÉZZ BE A FACEBOOKOS FOTÓALBUMOMBA:

https://www.facebook.com/vonakitti/media_set?set=a.10209261960247627&type=3

https://www.facebook.com/vonakitti/photos_all

 

TÉVHITEK INDIÁRÓL

Veszélyes? Nem!
Ellophatják bármimet? Persze, mint a világ minden táján érdemes figyelnie az embernek, de előbb loptak el Rómában pénztárcát tőlünk, mint Indiában bármink tűnt volna el.
Megbetegedhetek? Ha figyelsz, hogy moss kezet! Ne igyál csapvizet! Ne egyél kétes eredetű helyeken! Akkor semmi bajod nem eshet. Az Indiaiak viszont nagyon imádják a légkondit úgyhogy, ha érzékeny vagy a hidegre Indiába még nyáron is érdemes 1-1 sálat vinni vaaaagy venni egy jó bazárban!
Vannak bogarak? Szúnyogon kívül még kb. semmivel nem találkoztam, ami veszélyes lehet. A szúnyogcsípés azonban lehet viszkető, égető, fájdalmas élmény, de ez a maximum. 🙂 Nincsenek rémes csúszómászók és hasonlók sem.
Kellenek-e védőoltások? Nem! Persze, ha szeretnél és megnyugtat nyugodtan, de India biztonságos hely, főleg Észak-India, ahol nincs trópusi éghajlat.
Ha bármilyen eloszlatnivaló kérdésetek jönne még akkor pedig csak írjatok!

 

VÁRUNK NAGY SZERETETTEL TÉGED IS! 
Szilvi és Kitti

 

Az utazást támogatja a Bharata Kultúrtér:
https://bharata.hu

Az Indiai Klub Alapítvány:
http://indiaklub.hu/