Life coaching - Vona Kitti

Life coaching

Mit szólnál ahhoz, ha lenne egy szuper személyi edződ ezután az életedhez?

Mi a coaching?

A coaching módszere egy amerikából származó módszer, mely Tim Gallwaytől származik, aki tényleg egy edző volt, amit a coach szó valójában jelent is. Gallway azt mondta, hogy ő mint coach, abban tud segíteni, hogy a „játékosa” útjában álló akadályokat elhárítsa vagy csökkentse. Ha ez sikerül, felszínre kerülnek természetes képességeink, és nem lesz tovább szükség az edző technikai utasításaira. Egy idő után Gallway azon vette észre magát, hogy több előadást tart üzletemberek, mint sportolók számára. A coaching modern, üzleti formájában az 1980-as években született, és azóta folyamatosan terjed, fejlődik világszerte.

A coach („edző”) segít az ügyfelének egy adott élethelyzetet, kihívást a lehető legjobban megélni, önmagát fejleszteni, és képességeit kibontakoztatni. Segít kitűzni a célokat, és azokhoz megtalálni, hogy mi az elvezető út, majd végül az eredményt elérni.

Mi a life coaching?

A coachingnak ez a fajtája az értékek és jövőkép tisztázásáról és célok kitűzéséről szól, annak érdekében, hogy az adott személy kielégítő, sikeres és teljes életet éljen. Az életvezetési coaching során a coach segít kliensének tisztázni, mit akar az élettől, támogatja és bátorítja a változási folyamat során.

Kinek ajánlott a life coaching?

Alapvetően nem csak krízisben lévő embereknek ajánlott, hiszen bárkinek tud segíteni, aki szeretne új utakat, lehetőségeket feltárni az életében.

Hogyan zajlik egy coach ülés?

Alapvetően a coach ülések során coach és ügyfele beszélgetnek. Eszközök széles tárházával dolgozik egy coach a beszélgetések során is. A beszélgetések lehetőség és eredmény központúak. Nem egy tanácsadás zajlik, így a coachnak nem szükséges, hogy a téma szakértője legyen, amit az ügyfele hoz magával, hiszen leginkább abban segít, hogy a válaszokat és lehetőségeit önmagában találja meg.

Hány coaching ülésre van szükségem?

„Gyors” coaching esetén akár a megbízás szólhat egy ülés idejére is, mely során a hozott témában coach és ügyfele a lehető legtöbb lehetőséget tárják fel együtt.

Illetve lehet több alkalmas is megegyezés szerint, mely előnyös a folyamatok követése szempontjából.

Azonban elmondható, hogy egy alkalom is nagy változásokat tud eredményezni.

Szabad időpontokat coach ülésre itt találsz: Foglalható Időpontok (kattints ide)

Egy coaching ülés 60-75 perc.