Női életvezetési coaching - Vona Kitti

Női életvezetési coaching

Mi a coaching?

A coaching módszere egy amerikából származó módszer, mely Tim Gallwaytől származik, aki tényleg egy edző volt, amit a coach szó valójában jelent is. Gallway azt mondta, hogy ő mint coach, abban tud segíteni, hogy a „játékosa” útjában álló akadályokat elhárítsa vagy csökkentse. Ha ez sikerül, felszínre kerülnek természetes képességeink, és nem lesz tovább szükség az edző technikai utasításaira. Egy idő után Gallway azon vette észre magát, hogy több előadást tart üzletemberek, mint sportolók számára. A coaching modern, üzleti formájában az 1980-as években született, és azóta folyamatosan terjed, fejlődik világszerte.

A coach („edző”) segít az ügyfelének egy adott élethelyzetet, kihívást a lehető legjobban megélni, önmagát fejleszteni, és képességeit kibontakoztatni. Segít kitűzni a célokat, és azokhoz megtalálni, hogy mi az elvezető út, majd végül az eredményt elérni.

Mi a női életvezetési coaching?

Egy nővel egy coach ülést végig csinálni egészen más, mint egy férfival. Amíg a férfiakkal általában egy témán dolgozunk egy nővel ez szinte lehetetlen, hiszen annyi szálon fut az életük. Így sokszor egy ülés során összefüggéseiben több életterületet lehet feltárni, megvizsgálni, a lehetőségek és az eredmények felé elmozdítani. Ahogy a life coachingnál is itt is a coach és vendége számára a képességek és a lehetőségek feltárása a legfőbb fókusz. A gondolatok átrendezésével, sémák feltárásával és későbbi megtörésével egyszerűen megmutatni, hogy minden probléma kisebb valójában mint a NŐ és az ő eszköztára, képességeinek tárháza. Egy női életvezetési coach segít a nő rejtett energia tartalékaihoz hozzáférni, mely felszabadításával akár az egész életét képes újra gondolni és megváltoztatni.

 

Kinek ajánlott a coaching?

Alapvetően nem csak krízisben lévő embereknek ajánlott, hiszen bárkinek tud segíteni, aki szeretne új utakat, lehetőségeket feltárni az életében.

Hogyan zajlik egy coach ülés?

Alapvetően a coach ülések során coach és ügyfele beszélgetnek. Eszközök széles tárházával dolgozik egy coach a beszélgetések során is. A beszélgetések lehetőség és eredmény központúak. Nem egy tanácsadás zajlik, így a coachnak nem szükséges, hogy a téma szakértője legyen, amit az ügyfele hoz magával, hiszen leginkább abban segít, hogy a válaszokat és lehetőségeit önmagában találja meg.

Hány coaching ülésre van szükségem?

„Gyors” coaching esetén akár a megbízás szólhat egy ülés idejére is, mely során a hozott témában coach és ügyfele a lehető legtöbb lehetőséget tárják fel együtt.

Illetve lehet több alkalmas is megegyezés szerint, mely előnyös a folyamatok követése szempontjából.

Azonban elmondható, hogy egy alkalom is nagy változásokat tud eredményezni.

Szabad időpontokat coach ülésre itt találsz: Foglalható Időpontok (kattints ide)

Egy coaching ülés 60-75 perc.

Díja: 10.000 Ft/alkalom