3 eszköz arra, hogy ne szenvedj a testedben - Vona Kitti

3 eszköz arra, hogy ne szenvedj a testedben

Élvezed a testedet, vagy valójában szenvedsz benne?

A legtöbb ember, ha egyáltalán tudatában van a testének, általában a problémákra helyezi a hangsúlyt vele kapcsolatban. A fájdalomra, betegségekre, kellemetlen érzetekre, öregedés jeleire, vagy rengeteg egyéb más ítélkezésre fókuszál.

Mi a helyzet veled? Gondolj bele, hogy mik jönnek fel, mikor észreveszed a testedet, vagy tükörbe nézel.

Mi a helyzet akkor, ha a tested nem egy probléma, ami miatt szenvedned kell?

Lehetséges lenne, hogy a tested az öröm folyamatos forrása, és egy valódi hozzájárulás az életedhez?

Amikor ítélkezel felette, akkor mindenféle ideát erőltetsz rá, amiről úgy gondolod, hogy működőképes lehetne, azonban a testednek saját tudatossága van. A legtöbben azonban megpróbáljuk elnyomni ezt a tudatosságot.

Gondolj bele a testtudatossággal való tapasztalataidba. Mennyire gyakran mondasz ellent annak, amit a tested jelez?

Például:
– eszel valamit, amit tudod, hogy nem szeret
– beveszel valamilyen drogot, amit szeretne elkerülni
– olyan ruhákat hordasz, amikben nem érzi jól magát
– olyannal fekszel le, akivel tudod, hogy nem kéne

Ezek után pedig mindig arra gondolsz, hogy „Ezt nem kellett volna!”.

Amikor a tudatosság ezen pillanataiban jelen vagy, a tested próbálja jelezni számodra, mi az, ami működőképes, és mi az, ami nem. Figyelmeztet arra, hogy „Vigyázz, mert ez nem fog jól elsülni!”.
Amikor ellenállsz a tudatosságnak, amit a tested ajándékoz a számodra, akkor hangosabban kezd el beszélni, hogy figyelj rá: a fájdalom, kellemetlen tünetek, vagy betegségek, mind annak az eredményei, hogy ignoráltad a testedet, miközben próbált rávenni arra, hogy figyelj rá.

 

 

Szeretnéd élvezni a testedet, és engedni, hogy a tudatossága egy hozzájárulás legyen az életedhez?

Íme 3 eszköz, ami segíteni fog neked ebben:

1. Kommunikálj vele!

Ahhoz, hogy észrevedd, hogy mire vágyik a tested, és mi az, ami működőképes számotokra, kezdd el meghallgatni őt.
A kommunikáció kérdésfeltevésekkel kezdődik. Valószínűleg nem fogod meghallani, hogy mire vágyik a tested, ha nem kérdezel tőle. A következő nap, vagy hét folyamán, kérdezz meg mindent, amihez köze van a testednek:

• “Kedves Testem, milyen ruhát szeretnél hordani?”
• “Kedves Testem, szeretnél most enni?”
• “Kedves Testem, hogyan szeretnél most mozogni?”
• “Kedves Testem, kivel szeretnél lefeküdni?”

A tested nem szavakban kommunikál, úgyhogy ne arra várj, hogy meghalld a válaszát. Emlékezz arra, hogy az igazság az, ami könnyeddé tesz, tehát még ha nem is vagy benne biztos, hogy mit jelez a tested, kövesd azt, amitől könnyebbnek érzed magad.

Például, ha a tested enni szeretne, akkor adhatsz neki több opciót, és figyeld meg, hogy mitől érzed könnyebbnek magadat.
Ahogyan egyre többet gyakorlod a kérdésfeltevést, egyre könnyebbé válik majd meghallani, ahogyan a tested kommunikál veled.

2. Ünnepeld, és légy hálás!

Amikor nagyrészt arra fókuszálsz, hogy a testednek milyen hibái vannak, akkor nagyon könnyű eltekinteni attól az ezernyi dologtól, ahogyan támogat téged nap, mint nap. Mindenhez, amit csinálsz egy nap folyamán, köze van a testednek. Hogyan tudnád ezeket a cselekedeteket felhasználni arra, hogy közben megünnepeld hozzád járulását?

• Reggel fogmosás közben tekints örömmel fogaidra, nyelvedre, álladra.
• Mikor sétálsz az utcán, élvezd lábaid, és lábfejeid erejét, mozgását, adj hálát, amiért végigcipelnek életeden.
• Étkezések során ünnepeld kezeid, melyek segítenek az evésben, egész emésztőrendszeredet, a táplálékfelvételért, és vérkeringésedet, amiért szétosztják a tápanyagokat
• Az ítélkezés és a hála nem képesek együtt létezni, így minél több hálát érzel testedért, annál kevésbé leszel képes ítélkezni felette.

Amikor kipróbálod ezt a gyakorlatot, és észreveszel olyan gondolatokat, mik szerint a tested nem működik úgy, ahogyan szeretnéd, emlékezz rá, hogy ez csak egy érdekes nézőpont. Mondd is ki magadban: „Érdekes nézőpont. Van ez a nézőpontom.”, és figyeld meg, hogy átalakul-e. Ismételd el párszor, egészen addig, amíg az energia megmozdul, és hálává alakul át.

3. Légy olyanokkal, akik szeretik a Tested!

Ha nem szereted a testedet, akkor az egyik legjobb módja a változásnak, ha elbúcsúzol azoktól, akik nem szeretik őt! Mindig lesz olyan, aki szeretni fogja a testedet.

Ahogy Gary Douglas, az Access Consciousness alapítója egyszer mesélte: „Egy barátom szokta mondani, hogy ’a legjobb dolog a kocsik eladásában, hogy minden üléshez lesz egy segg’.” És valóban. Kezd el feltenni a kérdést: “Ki szereti a testemet?”, és kérd meg a tested, hogy találja meg azokat, akik élvezni fogják.

Amikor olyan ember szemeibe nézel, akinek nincs ítélkezése a testeddel kapcsolatban, minden képes megváltozni. Ki az az életedben, aki ítéletmentesen viszonyul a testedhez? Tekintsd a testedre az ő szemeiken keresztül minden nap.

Ha hallgatsz a testedre, hálát adsz érte, és olyanokkal veszed körül magad, akik szeretik őt, akkor megláthatod, hogy valójában mekkora ajándék ő.

Milyen lehetőségek nyílnának meg előtted, ha elkezdenéd élvezni a tested, ahelyett, hogy szenvedsz benne? Mi teremtődhetne az életedben, azáltal, hogy megéled mekkora ajándék a tested valójában?

Forrás: http://access-consciousness-blog.com/2016/12/3-tools-to-stop-suffering-your-body/

Fordította: Vona Kitti

 

Ha szeretnél többet tudni a testedről és, hogy hogyan legyél kapcsolatban vele, akkor várlak a programjaimra:

Aktuális programok – Árak