Akshaya Tritiya - 2022.05.03. - Vona Kitti

Akshaya Tritiya – 2022.05.03.

5 000 Ft

79 készleten

Kategória:

Leírás

Az Akshaya Tritiya egy hindu tavaszi fesztivál, melyen az év legjobb bolygóállását ünneplik, amikor több bolygó is, de főleg a Nap és a Hold a legerősebb pozícióban van. Ezt a napot, ahol ezt ünneplik teremtésre és új célok elindítására szokták fordítani. A hatása előtte és utána is érezhető még napokig így érdemes ezeket a napokat általában is teremtéssel tölteni.

Az Akshaya szó jelentése: örök, örökkévaló, sosem csökkenő a jóllétben/reményben/hitben/örömben/sikerben
A Tritiya szó jelentése 3., mint a 3. nap a hindu kalendárium szerint a Vaishakha hónapban.

Attól függetlenül, hogy ez egy hindu ünnep a bolygóállások az egész világon érvényesek természetesen! 🙂 Ez a véget nem értő jóllét ünnepe Indiában és Nepálban és ilyenkor házasodnak, kezdenek bele új dolgokba, indítanak el beruházásokat és a nők imádkoznak a férjük jóllétéért. Jótékonykodnak és felajánlásokat is tesznek.

Az előadásban beszélek az Akshaya Tritiyáról, hogy mi is ez az alkalom és hogyan élhetjük meg a legjobban, hogy hogyan támogathat ez a nap egy célunk elindításában és hogy hogyan érhetjük el a céljainkat. Hogyan érhetjük el a bőséget az életünkben nem csak anyagilag, ami általában, ha beszélünk a bőségről eszébe jut az embernek, hiszen a bőségnek számtalan formája van.

A meditáció előtt megcsinálhatod a Chakra Dhyana nevű gyakorlatot is, mely segít felkészülni energetikailag a meditációra és elcsendesíteni az elméd.

A meditáció végigvezet a célodat akadályozó tényezők feltárásán és azon, hogy meg tudd teremteni a célodat és el is tudd érni. (A meditációt tavaly rögzítettem élő felvétel az alkalomról. 1-2 apróbb zaj hallható benne, ami nem zavaró a meditáció során, de kérlek ennek a tudatában vedd meg ezt a csomagot, hogy ez nem stúdió felvétel. Tökéletes a hang természetesen benne ettől függetlenül)

Ajánlom erre a napra még és a többi napon is persze az O&O Akadémia a Nagy Lélekszinkronizáló gyakorlatát, amit letölthetsz innen ingyenesen:
https://www.theonenessfield.com/download-soul-sync-in-other-languages/#1513235662495-83efd8e3-b55d

Illetve a következő kifejezetten ennek a napnak az energiáját erősítő mantrákat:
https://www.youtube.com/watch?v=qXMu34bo1KM&t=23s

Ezt a mantrát elindíthatod még a meditációd után, hogy benne maradhass az élményben és a meditációdban. Erre a napra jók még a Laksmi és Ganésha mantrák is.

A csomagot a következő években is tudod használni. Akshaya Tritiya lesz:
2022. május 3.
2023. április 22.

A csomag a következő anyagokat tartalmazza:

  1. Akshaya Tritiya – Előadás (mp3, 48:40)
  2. Chakra Dhyana gyakorlat magyarázattal (mp3, 40:46)
  3. Akshaya Tritiya meditáció – Teremtés (mp3, 31:04)

+

  1. Bónusz 1. Chakra Dhyana leírás (.docx 2 oldal)
  2. Bónusz 1. Chakra Dhyana – magyarázat nélkül (mp3, 45:35)

Hogyan és milyen rendszerességgel ajánlott csinálni a hanganyagokat?

A hanganyagok külön-külön is hallgathatóak. A Chakra Dhyanát érdemes hetente megcsinálni, de lehet természetesen akkor, amikor az ember jónak érzi, azaz alkalomszerűen. A probléma megoldó meditációt pedig, amikor időszerűnek érzed. Ha megcsináltad egy problémádra akkor azután ismételd naponta (ha szeretnéd) a megoldás megerősítő meditációt.

Keress egy egészen kényelmes helyet a meditáció elvégzéséhez. A meditációt végezheted ülve vagy fekve. Fontos, hogy a helyed kényelmes legyen. Ne legyen alattad gyűrött takaró, ne feszüljön vissza a térded, legyen elég magasan a fejed és legyél kellőképpen betakarva, hogy ne fázz. Fontos, hogy a meditáció közben semmi se vonja el a figyelmed.
Érdemes olyan időpontot választani, amikor tudod, hogy utána nem kell rohannod tovább, azaz nem viszi el a figyelmedet a meditáció közben az, hogy már a következő teendőkre gondolsz.
Minden meditáció végén van egy kis zenés rész ráhagyva, hogy ha még fekve maradnál vagy csukott szemmel ülve, akkor ne induljon el azonnal újra a hanganyag.
Ha kizökkennél a meditációból akkor próbáld meg minél hamarabb visszahozni a figyelmed.
Ha elaludnál az sem probléma, hiszen mindig van “valaki” bennünk, aki “veszi az adást” (pl. ha alszunk és erős zaj van arra is felkelünk).
Próbáld meg elvárások nélkül csinálni a meditációt. Van, amikor ez ember látja a történeteket, mintha benne lenne. Van, amikor csak érzések jönnek. Van, amikor gondolatok formájában megértések. Minden meditáció más szokott lenni.