Elengedés és megbocsátás - Vona Kitti

Elengedés és megbocsátás

7 000 Ft

69 készleten

Kategória:

Leírás

A lemez 2 hanganyagot tartalmaz. Az egyikben emberekkel kapcsolatos sérelmek és megbántottságok elengedése történik és ezek megbocsátása míg a másikban élethelyzeteket engedünk el. Nagyon fontos, hogy amíg az ember teli van sértettséggel, fájdalmakkal, megbántódással addig nincs helye az életében új és friss dolgoknak, új és friss energiáknak. Így amikor elengedünk és megbocsátunk valójában helyet csinálunk önmagunkban. Amikor a kapcsolatainkat rendezzük gyógyítjuk a lelkünket és teljes lényünket. Kulcsfontosságú kérdés életünkben az elengedés és megbocsátás.

Az első meditációban magadhoz hívhatsz egy olyan személyt, akivel megoldatlan konfliktusaid vannak, és ezeket szeretnéd elengedni és megbocsátani. Utána eredhettek együtt, hogy mi is volt a konfliktus valódi oka, majd minden elengedésre kerül és megtörténik meditációban a kölcsönös megbocsátás.

A második meditációban élethelyzetek oldására kerül sor. Mindenkinek vannak olyan élethelyzetei, amin nem tud túllendülni, amit nem tud megoldani. Valahol a múltban elindultak ezek és újra ismétlik önmagukat, hatnak a jelenünkre. Ilyenek az akadályok az életünkben, vagy akár egy szokás, szenvedély, de lehet ilyen akár a szegénységtudat, ha újra és újra megcsalják az embert…sok-sok ilyen élethelyzet lehet. Ezeknek a háttér történetét nézheti meg a meditáció hallgatója és oldhatja fel magában. Majd a meditáció végén egy új élet teremtése történik.

MP3 verzióban 2 hanganyag van:

  1. Elengedés és megbocsátás – Személyekre (hossza: 35:00)
  2. Elengedés és megbocsátás – Helyzetekre (hossza: 35:00)

Hogyan és milyen rendszerességgel ajánlott csinálni a hanganyagokat?

Ha személlyel kapcsolatos az elengedni és megbocsátani való akkor hallgasd az első meditációt, ha valami élethelyzetet szeretnél elengedni akkor a másodikat, de akár ugyanarra az élethelyzetre mindkét meditáció meghallgatható. Hallgatható alkalomszerűen akár akkor is, ha nincs konkrét szituáció ekkor majd a meditációban merül fel, hogy éppen min vagy kivel kell dolgozni. Illetve hallgatható konkrét felmerülő helyzetek esetén.

Keress egy egészen kényelmes helyet a meditáció elvégzéséhez. A meditációt végezheted ülve vagy fekve. Fontos, hogy a helyed kényelmes legyen. Ne legyen alattad gyűrött takaró, ne feszüljön vissza a térded, legyen elég magasan a fejed és legyél kellőképpen betakarva, hogy ne fázz. Fontos, hogy a meditáció közben semmi se vonja el a figyelmed.
Érdemes olyan időpontot választani, amikor tudod, hogy utána nem kell rohannod tovább, azaz nem viszi el a figyelmedet a meditáció közben az, hogy már a következő teendőkre gondolsz.
Minden meditáció végén van egy kis zenés rész ráhagyva, hogy ha még fekve maradnál vagy csukott szemmel ülve, akkor ne induljon el azonnal újra a hanganyag.
Ha kizökkennél a meditációból akkor próbáld meg minél hamarabb visszahozni a figyelmed.
Ha elaludnál az sem probléma, hiszen mindig van „valaki” bennünk, aki „veszi az adást” (pl. ha alszunk és erős zaj van arra is felkelünk).
Próbáld meg elvárások nélkül csinálni a meditációt. Van, amikor ez ember látja a történeteket, mintha benne lenne. Van, amikor csak érzések jönnek. Van, amikor gondolatok formájában megértések. Minden meditáció más szokott lenni.