Szívcsakra - Vona Kitti

Szívcsakra

5 000 Ft

76 készleten

Kategória:

Leírás

Hozzám a legközelebb a szívcsakra áll. A szívcsakrát szokták emlegetni a megvilágosodás első kapujaként is. Életünk egyik legfontosabb állomása mikor a szívünk kivirágzik. Amikor mindenkihez tudunk szívből kapcsolódni és a szeretet érzése jár át bennünket minden élő iránt. A feltétel nélküli szeret megélése az egyik legcsodálatosabb dolog, amit valaha megtapasztalhat az ember.

Ahhoz, hogy az ember szíve kivirágozhasson meg kell a szívcsakrát tisztítani a benne tárolt haragtól, sérelmektől, fájdalmaktól, elvárásoktól.

Ezért a meditáció elején a saját szívünkbe lépünk be és az ott tárolt sérelmeket, fájdalmakat, haragot és minden negativitást összegyűjtve tisztítjuk és gyógyítjuk azt. Átadjuk a belső vezetőnknek a terheinknek ezáltal megtapasztalva a megkönnyebbülés érzését, az elengedés érzését.

Nagyon fontos a szív kivirágzásának folyamatában, hogy megbocsátást kérjünk mindenkitől, akit valaha megbántottunk és mi is bocsássunk meg mindenkinek. Így a meditáció következő állomása találkozás ezekkel az emberekkel és a kölcsönös megbocsátás. Lehetséges, hogy első nekifutásra nem megy a teljes megbocsátás. De ha időről időre előveszed ezt a meditációt és megcsinálod egy idő után azt tapasztalhatod, hogy mindenkivel neheztelés nélkül tudsz találkozni a meditációban már és bárkit meg tudsz ölelni.

Végül az Isteni gyógyító energiája által a szívcsakrád gyógyítása következik. Az Istenivel valókapcsolódáson keresztül tapasztalhatja meg az ember leginkább azokat a tiszta érzelem minőségeket, mint a feltétel nélküli szeretet, az ok nélküli öröm és boldogság, a szívből való kapcsolódás másokhoz.

Minden meditáció nagyon gyakorlatias! Mentes minden féle felesleges díszítő elemektől és mentesek minden valóságtól elrugaszkodó elemtől.

MP3 verzióban 2 hanganyag van:

  1. Vizualizációs csakraharmonizálás (hossza: 34:55)
  2. Szívcsakra meditáció (hossza: 44:51)

Hogyan és milyen rendszerességgel ajánlott csinálni a hanganyagokat?

A hanganyagok külön-külön is hallgathatóak.
A vizualizációs csakraharmonizálást érdemes hetente 2x megcsinálni, de lehet természetesen akkor, amikor az ember jónak érzi, azaz alkalomszerűen.
A Szívcsakra meditációt is lehet alkalomszerűen, vagy rendszeresen hallgatni. Rendszeres hallgatás esetén minden meghallgatás esetén újabb és újabb szívcsakrával kapcsolatos blokkok engedődnek el.

Keress egy egészen kényelmes helyet a meditáció elvégzéséhez. A meditációt végezheted ülve vagy fekve. Fontos, hogy a helyed kényelmes legyen. Ne legyen alattad gyűrött takaró, ne feszüljön vissza a térded, legyen elég magasan a fejed és legyél kellőképpen betakarva, hogy ne fázz. Fontos, hogy a meditáció közben semmi se vonja el a figyelmed.
Érdemes olyan időpontot választani, amikor tudod, hogy utána nem kell rohannod tovább, azaz nem viszi el a figyelmedet a meditáció közben az, hogy már a következő teendőkre gondolsz.
Minden meditáció végén van egy kis zenés rész ráhagyva, hogy ha még fekve maradnál vagy csukott szemmel ülve, akkor ne induljon el azonnal újra a hanganyag.
Ha kizökkennél a meditációból akkor próbáld meg minél hamarabb visszahozni a figyelmed.
Ha elaludnál az sem probléma, hiszen mindig van “valaki” bennünk, aki “veszi az adást” (pl. ha alszunk és erős zaj van arra is felkelünk).
Próbáld meg elvárások nélkül csinálni a meditációt. Van, amikor ez ember látja a történeteket, mintha benne lenne. Van, amikor csak érzések jönnek. Van, amikor gondolatok formájában megértések. Minden meditáció más szokott lenni.