Tízmilliószoros nap 4/2 - Elengedés és Befogadás - Vona Kitti

Tízmilliószoros nap 4/2 – Elengedés és Befogadás

7 000 Ft

51 készleten

Kategória:

Leírás

A második Tízmilliószoros nap Buddha születésének, a megvilágosodásának és a halálnak ünnepe. Ezen a napon ünneplik Buddha születésnapját, valamit azt , amikor Buddha 35 évesen megvilágosodott, és megszabadult a földi szenvedéstől.

Az élet körforgásának ünnepe ez. Ezért is lett ennek a meditációs csomagnak a témája az elengedés és a befogadás. Ahhoz, hogy egy új fejezethez érkezzünk el kell engednünk dolgokat és befogadni az új fejezeteit az életünknek, az új lehetőségeket, kapcsolatokat. Néha az elengedés csak elnyomás és a befogadás is részleges. 

Az előadásban beszélek arról, hogy hogyan lehet könnyű az elengedés és teljes a befogadás. Technikákat és gyakorlatokat tettem az előadásba és fontos felismeréseket hozó gondolatokat. A meditáció pedig abban segít, hogy egy magasabb szinten tudjuk megélni ezt a két témakört. Elengedve a berögzült elengedési és befogadási mintákat. 

Bármit is szeretnél elengedni az életedben vagy befogadni, megteremteni ez egy nagyszerű anyag lehet újra és újra bármely teremtésedhez. 

De miért is különleges ez a nap és miért is nagyszerű ezen a napon dolgozni magunkon?

A tibeti hagyomány szerint minden évben van négy különleges nap, melyek Buddha életéhez kapcsolódnak, és amelyeket világszerte ünnepelnek. Keleten ezt Nagy Buddha-napnak hívják, nyugaton tízmilliószoros napként váltak ismertté.

Ezek a napok különleges energiával bírnak, hiszen az emberiség történetének „nagy személyei” örök lenyomatot hagytak a kollektív tudaton és ezeken a napokon különösen lehet kapcsolódni a hátrahagyott energetikai örökségükhöz.

Ezen a napon mivel az energiák végtelen mennyiségben hozzáférhetőek ezért érdemes olyan gyakorlatokat csinálni, amik segítik a tudatosságunk emelkedését, elengedési folyamatokat és a teremtést.

A 2. TÍZMILLIÓSZOROS NAP – ELENGEDÉS ÉS BEFOGADÁS csomag részei:

1. Elengedés és Befogadás – Előadás (mp3, 52:14)
2. Ananda mandala magyarázattal (mp3, 30:30)
3. Elengedés és Befogadás – Meditáció (mp3, 31:31)

BÓNUSZ:

4. Ananda mandala gyakrolat leírása (pdf 1 oldal)
5. Ananda mandala gyakrolat magyarázat nélkül (mp3, 22:20)

A meditáció előtt megcsinálhatod az Ananda Mandala nevű gyakorlatot, mely segít felkészülni energetikailag a meditációra és elcsendesíteni az elméd.

(A meditációkat 2018-ban rögzítettem, élő felvétel az alkalomról. 1-2 apróbb zaj hallható benne, ami nem zavaró a meditáció során, de kérlek ennek a tudatában vedd meg ezt a csomagot, hogy ez nem stúdió felvétel. Tökéletes a hang természetesen benne ettől függetlenül.)

A hanganyagokra vonatkozó jogi szabályozások:
– a hanganyagok 3. félnek nem küldhetőek tovább,
– nyilvános sugárzásuk nem megengedett,
– saját programokon való felhasználásuk jogszabályt sért,
– nem oszthatóak meg nyilvánosan az interneten.
A megrendeléssel (átutalás és letöltés) a fenti jogszabályok automatikusan elfogadásra kerülnek, és bármely pont sértése jogi következményekkel jár.

Hogyan és milyen rendszerességgel ajánlott csinálni a hanganyagokat?

A hanganyagok külön-külön is hallgathatóak. Az Ananda mandalát vagy a Chakra Dhyanát érdemes hetente megcsinálni, de lehet természetesen akkor, amikor az ember jónak érzi, azaz alkalomszerűen. A meditációkat pedig, amikor időszerűnek érzed.

Keress egy egészen kényelmes helyet a meditáció elvégzéséhez. A meditációt végezheted ülve vagy fekve. Fontos, hogy a helyed kényelmes legyen. Ne legyen alattad gyűrött takaró, ne feszüljön vissza a térded, legyen elég magasan a fejed és legyél kellőképpen betakarva, hogy ne fázz. Fontos, hogy a meditáció közben semmi se vonja el a figyelmed.
Érdemes olyan időpontot választani, amikor tudod, hogy utána nem kell rohannod tovább, azaz nem viszi el a figyelmedet a meditáció közben az, hogy már a következő teendőkre gondolsz.

Minden meditáció végén van egy kis zenés rész ráhagyva, hogy ha még fekve maradnál vagy csukott szemmel ülve, akkor ne induljon el azonnal újra a hanganyag.
Ha kizökkennél a meditációból akkor próbáld meg minél hamarabb visszahozni a figyelmed.
Ha elaludnál az sem probléma, hiszen mindig van „valaki” bennünk, aki „veszi az adást” (pl. ha alszunk és erős zaj van arra is felkelünk).

Próbáld meg elvárások nélkül csinálni a meditációt. Van, amikor ez ember látja a történeteket, mintha benne lenne. Van, amikor csak érzések jönnek. Van, amikor gondolatok formájában megértések. Minden meditáció más szokott lenni.