Tízmilliószoros nap 4/3 - Túl a szenvedésen és az elmén - Vona Kitti

Tízmilliószoros nap 4/3 – Túl a szenvedésen és az elmén

5 000 Ft

71 készleten

Kategória:

Leírás

A mostani az év 3. Tízmilliószoros napja 2020. július 24-ére esik. Annak az ünnepe ez a nap, amikor Buddha megforgatta a Tan Kerekét azaz 7 héttel a megvilágosodása után először elkezdte átadni tanításait, a Négy Nemes Igazságot és a Nemes Nyolcrétű Ösvényt. A mostani anyag erről emlékezik meg és Buddha tanításaival foglalkozunk, hogy sikeresen túljuss te is a szenvedésen és az elméden és újra visszatalálj az örömbe, a tudatosságba és az igazi létezésbe, azaz vissza igaz önvalódhoz.

Volt szerencsém Indiában Sarnath városába is ellátogatni és arra a csodálatos helyre, ahol Buddha elkezdte tanítását és megtapasztalni azt a fantasztikus energiát, ami 2500 év távlatában is őrzi azt a végtelen, mély és tiszta tudást, amit Buddha képviselt.

Az Előadás egy 8 lépéses gyakorlatsort mutat be és ad magyarázatot a megfigyelendő dolgokhoz, szokások átalakításához. Egy tökéletes útvonal, ahhoz, hogy hogyan alakíthatjuk át életünket, hogy hátrahagyjuk a szenvedést és átlépjünk az örömbe.

A meditációt a Chakra Dhyana gyakorlattal készítheted elő, majd a meditáció azzal foglalkozik, hogy hogyan kerültél ki az egység állapotából gyermekként a szenvedésbe, az elmédbe és elengedésekkel, oldással vezet vissza az öröm, egység, tudatosság állapotába.

A hétköznapokra pedig készítettem egy 10 perces gyakorlatot, amit érdemes lehet akár minden nap megcsinálni. Ennek a gyakorlatnak az alapja a Vipassana meditáció, mely azt mondja, hogy a belátás és a felismerés által lehetséges az ember felébredése. Látni magad és az életet annak, ami valójában!

De miért is különleges ez a nap és miért is nagyszerű ezen a napon dolgozni magunkon?

A tibeti hagyomány szerint minden évben van négy különleges nap, melyek Buddha életéhez kapcsolódnak, és amelyeket világszerte ünnepelnek. Keleten ezt Nagy Buddha-napnak hívják, nyugaton tízmilliószoros napként váltak ismertté.

Ezek a napok különleges energiával bírnak, hiszen az emberiség történetének „nagy személyei” örök lenyomatot hagytak a kollektív tudaton és ezeken a napokon különösen lehet kapcsolódni a hátrahagyott energetikai örökségükhöz.

Ezen a napon mivel az energiák végtelen mennyiségben hozzáférhetőek ezért érdemes olyan gyakorlatokat csinálni, amik segítik a tudatosságunk emelkedését, elengedési folyamatokat és a teremtést.

A 3. TÍZMILLIÓSZOROS NAP – TÚL A SZENVEDÉSEN ÉS AZ ELMÉN csomag részei:

1. Túl a szenvedésen és az elmén – Előadás (mp3, 64:04)
2. Chakra Dhyana gyakorlat magyarázattal (mp3, 40:46)
3. Túl a szenvedésen és az elmén – Meditáció (mp3, 37:33)
4. Vissza Önvalódhoz – Gyakorlat a mindennapokra (mp3, 10:00)

BÓNUSZ:

5. Chakra dhyana gyakrolat leírása (.docx 2 oldal)
6. Chakra Dhyana – magyarázat nélkül (mp3, 45:35)

A meditáció előtt megcsinálhatod a Chakra Dhyana nevű gyakorlatot, mely segít felkészülni energetikailag a meditációra és elcsendesíteni az elméd.

A hanganyagokra vonatkozó jogi szabályozások:
– a hanganyagok 3. félnek nem küldhetőek tovább,
– nyilvános sugárzásuk nem megengedett,
– saját programokon való felhasználásuk jogszabályt sért,
– nem oszthatóak meg nyilvánosan az interneten.
A megrendeléssel (átutalás és letöltés) a fenti jogszabályok automatikusan elfogadásra kerülnek, és bármely pont sértése jogi következményekkel jár.

Hogyan és milyen rendszerességgel ajánlott csinálni a hanganyagokat?

A hanganyagok külön-külön is hallgathatóak. Az Ananda mandalát vagy a Chakra Dhyanát érdemes hetente megcsinálni, de lehet természetesen akkor, amikor az ember jónak érzi, azaz alkalomszerűen. A meditációkat pedig, amikor időszerűnek érzed.

Keress egy egészen kényelmes helyet a meditáció elvégzéséhez. A meditációt végezheted ülve vagy fekve. Fontos, hogy a helyed kényelmes legyen. Ne legyen alattad gyűrött takaró, ne feszüljön vissza a térded, legyen elég magasan a fejed és legyél kellőképpen betakarva, hogy ne fázz. Fontos, hogy a meditáció közben semmi se vonja el a figyelmed.
Érdemes olyan időpontot választani, amikor tudod, hogy utána nem kell rohannod tovább, azaz nem viszi el a figyelmedet a meditáció közben az, hogy már a következő teendőkre gondolsz.

Minden meditáció végén van egy kis zenés rész ráhagyva, hogy ha még fekve maradnál vagy csukott szemmel ülve, akkor ne induljon el azonnal újra a hanganyag.
Ha kizökkennél a meditációból akkor próbáld meg minél hamarabb visszahozni a figyelmed.
Ha elaludnál az sem probléma, hiszen mindig van “valaki” bennünk, aki “veszi az adást” (pl. ha alszunk és erős zaj van arra is felkelünk).

Próbáld meg elvárások nélkül csinálni a meditációt. Van, amikor ez ember látja a történeteket, mintha benne lenne. Van, amikor csak érzések jönnek. Van, amikor gondolatok formájában megértések. Minden meditáció más szokott lenni.